Στο πλαίσιο της υλοποίησης δράσεων με ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα και ευαισθητοποίηση προς το συνάνθρωπο και την υγεία και ασφάλεια στην εργασία, η ΚSA Industrial Automation διοργάνωσε για το προσωπικό της δύο κύκλους Σεμιναρίων Α’ Βοηθειών, με τον Γενικό Χειρουργό – Εντατικολόγο στη ΜΕΘ του Γ.Ν. «Ασκληπίειο» Βούλας, καθώς επίσης και μέλος και Eκπαιδευτή πρώτων βοηθειών στην RSF Hellas, στην Ελληνική Εταιρία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας (EEEΠΦ) και στον Aνθρωπιστικό Oργανισμό Kids Save Lives, κ. Παναγιώτη Πατσαούρα.

Το Σεμινάριο περιλάμβανε παρουσίαση πρώτων βοηθειών & δεξιοτήτων που θα κληθούμε να πραγματοποιήσουμε ως πολίτες σε περιστατικά ανακοπής, επιληψίας, τραύματος, πνιγμού και άλλες συχνές παθολογικές καταστάσεις που συναντάμε στην καθημερινή μας ζωή, με τη χρήση εξοπλισμού, όπως κούκλες, προπλάσματα και απινιδωτή για χρήση σε εξωτερικούς χώρους. Οι συμμετέχοντες, περαν της αναλυτικής παρουσίασης με οδηγίες και παραδείγματα περιστατικών, είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν θωρακικές συμπιέσεις σε προπλάσματα/κούκλες σε πραγματικό χρόνο, προκειμένου να βιώσουν τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν σε περίπτωση καρδιακής ανακοπής.

Η συμμετοχή στα Σεμινάρια ξεπέρασε το 85% και οι συμμετέχοντες αποκόμισαν χρήσιμες και πρακτικές γνώσεις που μπορούν να εφαρμοστούν σε εξωτερικό χώρο, στο χώρο εργασίας ή στο οικογενειακό περιβάλλον.